Sursă foto: Digi24

Într-un incident nefericit desfăşurat marţi la prânz, magazinul de ceasuri şi bijuterii de lux Piaget, situat pe celebrul Rue de la Paix din inima Parisului, a fost jefuit de către trei persoane. Acestea au reuşit să fugă cu obiecte evaluată între 10 şi 15 milioane de euro, potrivit surselor din Poliţia şi Parchetul din capitala Franţei.

Rue de la Paix şi celebra Place Vendome, cunoscute în întreaga lume pentru gazduirea celor mai prestigioase branduri de bijuterii şi ceasuri de lux, au devenit scena unui jaf cu totul neaşteptat.

Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia franceză, în timpul jafului nicio persoană nu a fost rănită. Cu toate acestea, Parchetul din Paris a demarat o anchetă pentru jaf armat în bandă organizată şi sechestrare în bandă organizată, sperând să identifice şi să prindă infractorii.

În urma primelor elemente ale anchetei, s-a constatat că jaful a fost comis de trei indivizi în jurul orei locale 13:00. Cel puţin unul dintre ei era înarmat cu o armă de foc.

Acesta nu este primul incident de acest fel petrecut în capitala Franţei. În data de 29 aprilie, un alt magazin de bijuterii, Bulgari, situat în Place Vendome, a fost ţinta hoţilor. Doi indivizi, purtând arme de foc cu ţeavă lungă, au coborât de pe două motociclete în faţa magazinului, lovind un agent de securitate înainte de a sustrage obiecte în valoare de mai multe milioane de euro.

Aceste incidente atrag atenţia asupra necesităţii unor măsuri sporite de securitate pentru a proteja aceste bijuterii şi ceasuri de lux, care reprezintă opere de artă preţioase şi deosebit de valoroase. Autorităţile din Paris sunt hotărâte să îşi intensifice eforturile pentru prevenirea şi combaterea acestor infracţiuni costisitoare şi periculoase.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *