logo
RNTV Live

Iulian și-a transformat pasiunea într-o formă de artă, iar acum vinde lucrări cu prețuri de mii de euro

blob
Constantin Corina

El transformă ceea ce mulți consideră cioburi în adevărate opere de artă. Din bucăți de sticlă sau piatră, el creează puzzle-uri evaluate la mii de euro

Iulian Moldovan își descrie munca ca pe o joacă creativă, unde improvizează fără să pornească de la un plan prestabilit, iar rezultatul final este o surpriză plăcută. El transformă bucăți de sticlă, piatră sau ceramică în lucrări valoroase, vânzându-le apoi cu mii de euro. Această activitate, deși pare simplă, este de fapt una dintre cele mai vechi și mai complexe forme de artă din lume.

Pentru Iulian, mozaicul este mai mult decât un simplu puzzle; este o exprimare a pasiunii sale pentru artă și o modalitate de a transpune lumi fantastice în opere tangibile. Inspirat de tatăl său, care picta, Iulian a început să își dezvolte abilitățile artistice de la o vârstă fragedă.

Deși nu există o școală formală pentru această tehnică, Iulian a învățat de la alți artiști și a dezvoltat propriul său stil. Lucrările sale, unele atingând prețuri între 1000 și 5000 de euro per metru pătrat, au ajuns în case din întreaga lume și sunt expuse în diverse locații publice.

Visul lui Iulian este să popularizeze arta mozaicului în România și să o integreze în peisajul urban, așa cum se întâmplă în alte orașe europene precum Lisabona sau Barcelona. Chiar dacă a întâmpinat obstacole în îndeplinirea acestui vis, el rămâne dedicat pasiunii sale și își dorește să devină unul dintre cei mai importanți artiști de mozaic ai lumii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor