logo
RNTV Live

Iulian Dumitrescu, preşedinte PNL Prahova vrea introducerea în programa școlară a cursurilor de prim ajutor

Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: "Dacă prezenţa la vot este mică, prahovenii vor fi nevoiţi în continuare, în următorii patru ani, să pupe mâna celor de la PSD"
Mihai Constantinescu

0,5 la sută din cei 1,7 milioane de elevi înscriși în învățământul gimnazial și liceal din România au noțiuni de prim-ajutor. În timp ce în ţările civilizate educaţia pentru sănătate se face din primii ani de şcoală, la noi situaţia este cu totul alta. De aceea, președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu, a inițiat alături de alți parlamentari liberali un proiect de modificare a Legii Educaţiei Naţionale, care prevede obligativitatea introducerii în programa școlară a unor cursuri de prim ajutor.

„O educație sanitară de la vârste mici ar crește șansele de supraviețuire ale unei persoane, dacă cei din jur ar ști cum să intervină până la sosirea ambulanței sau până la stransportarea la spital a victimei pentru îngrijiri medicale de specialitate”, se arată în expunerea de motive a proiectului care va intra în dezbaterea senatorilor”, a declarat   președintele PNL Prahova, senatorul Iulian Dumitrescu.

sursa max-media.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor