logo
RNTV Live

Iulian Dumitrescu încurajează companiile din județul Prahova să participe activ la nevoile comunității. Modernizări la cel mai mare spital din județ

1-1
Erika Stoica

Iulian Dumitrescu încurajează companiile din județul Prahova să participe activ la nevoile comunității. Modernizări la cel mai mare spital din județ.

În baza parteneriatului dintre Consiliul Judeţean Prahova şi o camanie privată, Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti beneficiază de o suplimentare, cu circa 2 milioane de euro, a contribuţiei pentru modernizarea blocului operator. Aceasta se adaugă sponsorizării în valoare de 3 milioane de euro din 2022. Banii sunt dedicați reabilitării sălilor de operații prin dotarea cu aparatură medicală modernă.

Iulian Dumitrescu, Președinte al Consiliului Județean Prahova: „În ultima perioadă, Consiliul Județean Prahova a făcut investiții consistente și susținute pentru îmbunătățirea serviciilor medicale oferite prahovenilor. Încurajez companiile din județul Prahova să ni se alăture și să întoarcă în comunități o parte din valoarea creată de prahoveni.”

Spitalul de Urgență Ploiești este cea mai importantă unitate medicală din județul Prahova, fiind singurul spital din zonă cu secții de chirurgie plastică, micro-chirurgie reconstructivă și tratare a pacienților cu arsuri.

În cursul anului trecut au fost dotate cu echipamente 7 dintre cele 13 săli de operație ale spitalului. Urmează ca alte 4 sa fie dotate cu echipamente medicale moderne. Acestea includ: 1 masă și 2 platforme electrochirurgicale pentru chirurgie generală, 2 mese și platforme electrochirurgicale pentru neurochirurgie, 1 platformă electrochirurgicală pentru chirurgie urologică, 2 aparate de anestezie de înaltă performanță, o linie completă pentru operații de laparoscopie și de toracoscopie, un aspirator chirurgical, 13 sisteme de sterilizare a aerului etc.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor