logo
RNTV Live

ITM Prahova pregătește controale de amploare/ VIDEO

Theo Tănăsescu

ITM Prahova pregătește controale de amploare. Inspectorii spun că în ultimul an s-au înregistrat foarte multe accidente de muncă, cei mai expuși fiind lucrătorii din domeniul comerțului cu ridicata. Vineri, 25 martie 2022, ITM Prahova organizează o întâlnire de informare a angajatorilor și lucrătorilor privind cele mai eficiente mijloace în domeniul securității și sănătății în muncă.

A crescut numărul accidentelor de muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a anunțat că, pe parcursul anului 2022, vor avea loc acțiuni de control în domeniul sănătății și securității în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul comerțului cu ridicata, pentru diminuarea consecințelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea prevederilor legale. Acțiunea are drept scop eliminarea neconformităţilor constatate în domeniul securității şi sănătății în muncă în activitățile specifice din societățile comerciale care au ca obiect de activitate comerțul cu ridicata, cu excepția comerțului cu autovehicule și motociclete. Un alt obiectiv este creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale referitoare la sănătatea şi securitatea în muncă .

„Având în vedere numărul mare de lucrători din domeniu (peste 350.000), precum și numărul mare al accidentaților în muncă care situează această activitate economică pe locul 2 la totalul accidentelor de muncă, din analizele cauzelor care au produs accidentări, dar și cu ocazia controalelor în domeniul securității și sănătății în muncă, efectuate în ultimii ani, s-a evidențiat faptul că lucrătorii din domeniul comerțului cu ridicata sunt expuşi la o gamă largă de riscuri de accidentare și îmbolnăvire la locul de muncă”, a precizat ITM Prahova.

În acest sens, vineri, 25 martie 2022, ITM Prahova organizează la sediul instituției,  începând cu ora 10.00, ședința de informare a angajatorilor și lucrătorilor privind cele mai eficiente mijloace de aplicare a prevederilor legale și bune practici europene în domeniul securității și sănătății în muncă, precum și modificările și completările aduse legislației.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/meteorologii-au-emis-o-noua…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor