logo
RNTV Live

ITM Prahova a făcut ravagii în judeţ. Aproximativ 300 de controale într-o lună de zile. Vezi cu ce rezultate

recomandari pe timp de caniculă
Mihai Constantinescu

ITM Prahova a aplicat în luna octombrie 2017, amenzi  în valoare de 246.000  lei

ITM Prahova a făcut ravagii în judeţ. Aproximativ 300 de controale într-o lună de zile. Au fost aplicate amenzi în valoare de 246.000 de lei.

În luna octombrie, ITM Prahova a desfăşurat acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 246.000 lei.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova s-a menţinat faptul că doar în domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate 202 controale. În urma lor au fost aplicate 11  amenzi în valoare de 133.500 lei. Totodată, inspectorii de muncă au aplicat 4 amenzi în valoare de 90.000 lei angajatorilor care utilizau un număr de 10 persoane fără a le fi întocmit forme legale de muncă.

Şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate controale. Nu mai puţin de 126 de controale. În urma lor, 108 de angajatori au fost sancţionaţi. Au fost aplicate amenzi în valoare de 112.500 de lei. Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 20 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de către inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca accidente de muncă.

” Prin  acțiunile  de  control urmărim respectarea cu consecvență a prevederilor  legale din domeniile: relații de muncă, securitateși sănătate în muncă, supraveherea pieței produselor    în    domeniul    de    competență. Dorim creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și salariaților cu privire la necesitatea  muncii  legale . Dorim  asigurarea  unor  locuri  de  muncă  sigure  și  sănătoase.”. Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat.,s-a menţionat în comunicat.

Sursa comunicat ITM Prahova

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor