logo
RNTV Live

ITM Prahova, controale pe bandă rulantă. În 4 zile s-au dat amenzi în valoare de 185 000 de lei

ITM
Mihai Constantinescu

Patru zile de controale

Reprezentanţii ITM Prahova anunţă că,înperioada 27 – 31 iulie 2020,  au fost desfăşurate acţiuni de control în domeniul relaţiilor de muncă şi al securităţii şi sănătăţii în muncă. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare totală de 184.500 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă s-au efectuat 38 controale : În urma lor s-au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 157.500 lei, din care 140.000 lei pentru muncă nedeclarată, în perioada mai sus menţionată fiind identificate un număr de 8 persoane care au fost primite la muncă anterior încheierii în formă scrisă a contractului individual de muncă.

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 48 controale. În urma lor s-au aplicat 71 sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor aplicate afost de 27.000 lei. Principalele neconformităţi constatate în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost legate de efectuarea unei instruiri incomplete a lucrătorilor din punct de vedere al securităţii şi sănătăţii în muncă, lipsa purtării sau purtarea necorespunzătoare a echipamentelor individuale de protecţie, inclusiv a măştilor de protecţie şi neefectuarea sprijinirii de maluri de către angajatori care activează în domeniul construcţiilor.

Controale la restaurante, terase, cluburi, parcuri industriale şi pensiuni.

De asemenea, în perioada 31.07.2020 (după orele 14.00) – 02.08.2020, împreună cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, ai Direcției Sanitar – Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, ai Direcției de Sănătate Publică Prahova şi ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Prahova, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a iniţiat un număr de 50 de controale, atât în domeniul relaţiilor de muncă, cât şi în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatori care desfăşoară activitate în spaţii aglomerate, destinate publicului. Au fost controale la restaurante, terase, cluburi, parcuri industriale şi pensiuni.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare,.

Măsuri

Totodată, în contextul actualei pandemii şi a stării de alertă, nu trebuie neglijate măsurile pe care atât angajatorii, cât şi lucrători au obligaţia să le ia pentru prevenirea infectării cu virusul COVID- 19:

spălarea mâinilor cât de des posibil cu apă şi săpun sau dezinfectarea cu un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool;

– triajul epidemiologic la intrarea în societate;

– utilizarea corectă a măştilor de protecţie;

– evitarea contactului cu persoane care sunt suspecte de infecţii respiratorii acute;

– acoperirea gurii, nasului în caz de tuse sau strănut;

– dezinfectarea periodică a suprafeţelor de contact cu soluţii pe bază de clor sau alcool.

Vezi şihttps://portal.republikanews.ro/o-adolescenta-din-mizil-a-disparut-fara-urma/?fbclid=IwAR1Kuz2dxvYjFYzgxyflMUQorwimghuNYhVKCyYUGndCc52ohrb2CxIVz0g

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor