logo
RNTV Live

ITM Prahova, controale la firme care plasează muncă în străinătate. Ce nereguli au fost descoperite?

controale ITM la angajatorii prahoveni
Mihai Constantinescu

ITM Prahova, controale la firme care plasează muncă în străinătate. Ce nereguli au fost descoperite?

Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a desfăşurat, în luna perioada 24-28 octombrie, campania  naţională pentru verificarea respectării prevederilor Legii cu privire la condiţiile de funcţionare şi procedura de înregistrare a persoanelor juridice care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare forţă de muncă în străinătate. De asemenea, campania s-a desfășurat și pentru verificarea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă de către agenții de muncă temporară și de către utilizatorii salariaților temporari.

Inspectorii de muncă au verificat 9 agenți de plasare a forței de muncă. Au aplicat sancţiuni contravenţionale. Este vorba despre : 1 amendă în valoare de 10.000 de lei și 3 avertismente.

Totodată, inspectorii de muncă au dispus măsuri cu termene ferme de remediere a deficienţei constatate : lipsa autorizației de funcționare specifice agentului de muncă temporară.

Lista societăţilor prahovene acreditate pentru plasarea forţei de muncă în străinătate,

Pe site-ul ITM Prahova se regăseşte lista societăţilor prahovene acreditate pentru plasarea forţei de muncă în străinătate, aceasta putând fi accesată la următorul link: http://www.itmprahova.ro/NEW/sectiune2/rm/agenti_plasare.pdf .

” Recomandăm persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă să nu accepte cu uşurinţă ofertele de muncă prin intermediul unor persoane sau prin intermediul anunţurilor on-line, să verifice dacă agenţiile care oferă loc de muncă în străinătate sunt înregistrate la inspectoratul teritorial de muncă, să nu semneze niciun document fără să-i cunoască conţinutul și fără să-l înțeleagă, să solicite un exemplar al contractului individual de muncă redactat în limba română și semnat înainte de plecarea din România, să nu accepte achitarea unor sume de bani cu titlu de comision, garanţii sau cheltuieli de transport neefectuat, să nu cedeze nimănui dreptul de a încasa banii pentru munca prestată, să nu îşi asume să muncească 24 de ore din 24 și să cunoască faptul că dreptul la odihnă este reglementat prin lege.” –Dumitra Ionescu, inspector șef ITM PRAHOVA.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor