logo
RNTV Live

ISU Prahova desfăşoară din nou controale riguroase la spitale pentru a se preveni un aventual dezastru ca cel din Nemţ

controale ISU
Mihai Constantinescu

Controale riguroase în Prahova! Începând de ieri, echipe mixte din care fac parte și specialiști în prevenire din cadrul ISU Prahova desfășoară controale la secțiile ATI din cadrul spitalelor din județ, cât şi la clinici şi policlinici pentru a se preveni un eventual dezastru ca cel de la Nemţ (zece bolnavi de COVID în stare gravă au murit sâmbătă seară într-un incendiu care a cuprins secția de terapie intensivă).
Controalele vor viza respectarea normelor în vigoare privind apărarea împotriva incendiilor.

De menţionat este că în lunile ianuarie si februarie, la nivelul unității ISU Prahova au fost întreprinse o serie de măsuri menite să consolideze nivelul de protecție la nivelul comunităților.

Astfel, inspectorii de prevenire au derulat activităţi de îndrumare şi control pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la unitățile sanitare cu paturi, cu suprafața peste 600 mp.

Pe lângă identificarea şi înlăturarea potențialelor neconformități pe linia apărării împotriva incendiilor, a fost asigurată instruirea personalului angajat, astfel încât acesta să-şi însușească și să respecte regulile de prevenire a incendiilor şi, la rândul lor, să le transmită utilizatorilor.

Inspectorii de prevenire din cadrul unității noastre au desfășurat un număr de 37 de controale, dintre care 4 au fost inopinate. Din cele 37 de obiective, 5 obiective funcționau fără deținerea autorizației de securitate la incendiu, deși era obligatorie deținerea acestui document.

Pe timpul desfășurării acestor controale, pompierii militari au constatat o serie de deficiențe care au fost fie remediate pe loc, fie sancționate și luate măsuri de rezolvare a lor în cel mai scurt timp.
Numărul total de deficiențe constatate a fost de 242, dintre care 101 au fost sancționate.

Urmare a acestor probleme descoperite de către inspectori pe timpul controalelor, în funcție de gravitatea lor și de principiul gradualității, s-au aplicat 22 de amenzi contravenționale în cuantum de 97.500 de lei și 220 de avertismente.

Pe timpul controalelor de specialitate au fost executate 46 activități de informare preventivă si 37 de exerciții de evacuare și intervenție în caz de incendiu, la locul de muncă, fiind implicați aproape 1261 de oameni.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/alerta-acum-la-sju-ploiesti/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/atentie-unde-parchezi-masina/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/volosevici-a-dispus-masuri-in…/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/a-fost-introdusa-alternativa-la…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

comunicat de presă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor