logo
RNTV Live

Istoria Turciei distrusă ce cutremure

media-167575961385422100
Pantazi Bianca

După cutremurele de luni dimineață,care a lovit centrul și sudul Turciei și nord-vestul Siriei, o serie de structuri de patrimoniu au fost avariate. Artnews.com scrie că acest cutremur, care a înregistrat o magnitudine de 7,8 grade, a fost urmat la mai puțin de 12 ore mai tărziu de un al doilea de 7,5 grade în sud-estul Turciei.

News.ro scrie că Castelul Gaziantep este cea mai nobilă structură distrusă din sud-estul Turciei. Castelul istoric de piatră, o atracție turistică și sit istoric, a fost construit de Imperiul Hitit ca turn de veghe în timpul celui de-al doilea mileniu î.Hr.

În secolele II și III, romanii au extins castelul, iar în secolul al V-lea a dost din nou extins de împăratul bizantin Justinian. Acesta a fost transformat, anul trecut, în Muzeul Panoramic de Apărare și Eroism din Gaziantep, care a prezentat artă și artefacte din Războiul de Independență al Turciei pe pereții structurii.

Potrivit CNN „Unele dintre bastioanele din estul, sudul şi sud-estul castelului istoric Gaziantep din cartierul central Şahinbey au fost distruse de cutremur, resturile au fost împrăştiate pe drum”.

Raportul continuă „balustradele de fier din jurul castelului erau împrăştiate pe trotuarele din jur. S-a prăbuşit şi zidul de sprijin de lângă castel. În unele bastioane s-au observat crăpături mari”.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (18) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Cutemurele din Turcia au distrus chiar și istoria: Castelul Gaziantep și multe alte site-uri de patrimoniu, prăbușite – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor