logo
RNTV Live

Ionuț Moșteanu (USR): România, o țară divizată în ultimii doi ani, cu privilegii pentru câțiva și președintele Iohannis ca „marele absent”

ionut_mosteanu_usr_guverna_pnl
Dumitrache Catalina

Liderul deputaților USR, Ionuț Moșteanu, a declarat luni că România din ultimii doi ani este o țară divizată, unde privilegiile sunt rezervate doar pentru câțiva, și a subliniat absența președintelui Iohannis de la ședința solemnă a Parlamentului.

“În timp ce ascultăm discursuri despre patriotism și îngrijorarea pentru țară, la fiecare trei minute un român alege să-și caute un viitor mai bun în altă parte. În 2022, am avut cel mai mare număr de români plecați din țară, iar România noastră, mare în aparență, devine din ce în ce mai mică în fiecare zi. Vă dau un singur exemplu: în timpul acestei ședințe, într-o oră, vor pleca din România 20 de români definitiv, să-și caute un viitor mai bun în altă parte. Aceasta este realitatea României de astăzi”, a declarat Moșteanu în fața Camerelor reunite ale Parlamentului.

El a subliniat că peste 400.000 de copii români s-au născut în afara granițelor țării.

“Sub guvernarea actuală, profesorii au fost nevoiți să iasă în stradă pentru drepturile lor fundamentale, spitalele și farmaciile au rămas fără finanțare, taxele au crescut, prețurile la alimente au atins niveluri record, sufocând familiile. Profesioniștii au fost înlocuiți de sinecuriștii de partid în structurile administrațiilor centrale și locale, iar pensionarii speciali își văd de treabă, în ciuda declarațiilor sonore ale celor care conduc țara. Aceasta este realitatea pe care românii au trăit-o în ultimii doi ani, o realitate pe care ați creat-o, o Românie divizată în care privilegiile sunt rezervate pentru câțiva, iar majoritatea, marea majoritate a românilor, sunt abandonați și lăsați să se descurce cum pot”, a afirmat Moșteanu.

Deputatul USR a adăugat că există “un mare absent” de la ședința solemnă, și anume președintele Klaus Iohannis, “care nu a mai fost în acest Parlament din decembrie 2019, de când și-a preluat mandatul”.

“Aproape patru ani în care președintele, care ar trebui să unească toți românii, a ales safari și piramide în locul acestui Parlament. România, așa cum spuneam, avea nevoie de un președinte care să fie al tuturor românilor, care să fi învățat ceva de la înaintașii săi”, a transmis deputatul USR.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor