Consilierii municipali din București urmează să dezbată în ședința de vineri nouă proiecte de investiții în infrastructura digitală a spitalelor, pentru care Primăria Capitalei va solicita finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
Potrivit declarațiilor Viceprimarului Horia Tomescu, aceste proiecte vizează achiziții de componente hardware și integrarea spitalelor din subordinea municipalității într-un sistem, care va furniza informații despre medicamentele administrate, materialele folosite și fișele pacienților.
Valoarea totală a proiectelor este de 50,5 milioane lei și vizează cele nouă spitale din subordinea Primăriei Municipiului București:
- Spitalul Clinic de boli infecțioase și tropicale „Victor Babeș” – proiectul „Modernizarea infrastructurii digitale” în valoare de 5.934.411 lei (inclusiv TVA), cu o contribuție proprie a unității sanitare de 57.001 lei.
- Spitalul Clinic „Dr. Ion Cantacuzino” – proiectul „Modernizarea rețelei de calculatoare, asigurarea cerințelor de securitate necesare funcționării corespunzătoare a aplicațiilor clinice și non-clinice și digitalizarea fluxurilor de documente” în valoare de 6.468.434 lei, cu o contribuție proprie a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București de 592.200 lei.
- Spitalul Clinic Colentina – proiectul „Digitalizarea fluxurilor interne de documente și a modalității de interacțiune cu terții” în valoare de 5.876.234 lei (inclusiv TVA).
- Spitalul Clinic Filantropia – proiectul „Digitalizarea activității” în valoare de 5.901.186 lei (inclusiv TVA), cu o contribuție proprie de 23.800 lei (inclusiv TVA).
- Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular Foișor – proiectul „Implementarea unei platforme informatice integrate pentru creșterea adresabilității și interoperabilității” în valoare de 6.225.376 lei (inclusiv TVA), cu o contribuție proprie de 347.984 lei.
- Spitalul Clinic de Copii „Doctor Victor Gomoiu” – proiectul „Îmbunătățirea infrastructurii digitale” în valoare de 5.865.655 lei (inclusiv TVA).
- Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu” – proiectul „Creșterea nivelului de digitalizare” în valoare de 5.877.410 lei (inclusiv TVA).
- Spitalul Clinic „Sfânta Maria” – proiectul „Sistem integrat de guvernanță a datelor” în valoare de 5.856.620 lei (inclusiv TVA).
- Centrul de Evaluare și Tratament a Toxicodependențelor pentru Tineri „Sf. Stelian” – proiectul „Îmbunătățirea activității specifice medicale a spitalului prin implementarea unei platforme securizate de creștere a siguranței pacientului și a unei platforme pentru managementul fluxului de documente” în valoare de 2.938.117 lei (inclusiv TVA).
Viceprimarul Capitalei, Horia Tomescu, a subliniat pe pagina sa de Facebook că aceasta este ultima etapă de depunere a proiectelor pentru componenta „Sănătate” din Planul Național de Redresare și Reziliență.
Tomescu a menționat că până în prezent, municipalitatea a depus patru proiecte pentru construirea de spitale noi, în valoare de 1,1 miliarde lei, în cadrul componentei „Infrastructură spitalicească nouă”, dintre care unul în valoare de 51 milioane lei a fost aprobat.
De asemenea, au fost depuse 11 proiecte pentru componente „Unități de asistență medicală ambulatorie”, în valoare totală de 196 milioane lei, din care șase în valoare de 24 milioane lei au fost deja aprobate.
În ceea ce privește componenta „Reducerea riscului de infecții nosocomiale”, s-au depus zece proiecte în valoare de 216 milioane lei, iar cinci proiecte în valoare de 46 milioane lei au fost aprobate.
Proiectele care nu au primit finanțare prin PNRR vor fi trecute pe lista de rezervă, însă Viceprimarul Tomescu a asigurat că există soluții de finanțare din alte fonduri europene pentru a le transforma în realitate.
Sursă: AGERPRES
Mai multe știri pe republikanews.ro.
Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.