logo
RNTV Live

Investiţii la BLOCUL OPERATOR al SJU Ploieşti/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Investiţii la BLOCUL OPERATOR al SJU Ploieşti

Noi investiții în Spitalul Județean de Urgență Ploiești! Consiliul Județean Prahova a aprobat în cadrul ultimei ședințe extraordinare proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”REABILITARE BLOC OPERATOR ȘI SISTEM ELECTRIC AL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PLOIEȘTI”. Proiectul prevede investiții în valoare de aproximativ 53 de milioane lei.

 Blocul operator actual al Spitalului Județean Ploiești nu a beneficiat de-a lungul timpului de investiţii majore. Ne referim aici la lucrări de modernizare și dotare care să îl mențină la nivelul normelor și exigențelor prevăzute de legislația în vigoare.  În acest context, în ultima ședință a Consiliul Județean Prahova a fost aprobat proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate si a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții ”REABILITARE BLOC OPERATOR ȘI SISTEM ELECTRIC AL SPITALULUI JUDEȚEAN DE URGENȚĂ PLOIEȘTI.

În ceea ce privește investițiile în sistemul electric, unul de o importanță majoră în această perioadă de pandemie, Tudone a precizat că lucrările sunt foarte aproape de a fi finalizate.

Dotarea actuală, depăşită

Dotarea actuală a sălilor de operatie este uzată fizic și moral. Nu corespunde cerintelor actuale specifice. Nivelul de finisare si menajare a încăperilor nu corespunde cerințelor actuale privind asigurarea și menținerea mediului de curățenie specific.

Lucrările de intervenție propuse se înscriu în strategia de reabilitare și modernizare a sistemului medical de specialitate. Documentația vizează îmbunătațirea actului medical și a standardelor de calitate și eficiență existente în spitalele similare din Comunitatea Europeană.

Acest proiect de investiții are ca  obiective generale amenajarea și dotarea a 13 săli de operație, creșterea calității actului medical,dar și creșterea capacității de a oferi asistență și activități medicale de calitate.

În acest moment, din cauza pandemiei, SJU Ploieşti funcţionează la cotă de avarie pe toate segmentele.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/furt-sacii-menajeri/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/vrajitoare-cu-har-divin-din…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi siteul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor