logo
RNTV Live

Inundațiile au provocat distrugeri majore în țară: Autostrada A1 a fost blocată de ape. În mai multe județe a fost emis cod portocaliu de precipitații.

ploaie-1060×540
Constantin Corina

După o săptămână însorită și extrem de călduroasă, precipitațiile au venit cu putere și au lovit mai multe zone din țară. Ploile abundente au provocat inundații pe drumul DN7, în apropierea localității Orăștie din județul Hunedoara, blocând accesul către Autostrada A1

Bărbat: Pe aici trebuie să mergem noi, pe autostradă. Uită-te acolo la ce este.
Femeie: Nu sunt sigură dacă ar trebui să continuăm sau nu. Doamne ferește!

Din cauza inundațiilor, circulația a fost oprită în zonă, iar șoferii au fost redirecționați către alte rute.

Roxana Mateu, reprezentant al ISU Hunedoara: Traficul pe DN 7, între Orăştie și Aurel Vlaicu, întâmpină dificultăți din cauza ploilor abundente înregistrate în ultimele ore. Președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a dispus închiderea accesului pe A1 în zona localității Geoagiu pentru a fluidiza traficul pe DN7.

A fost emis cod portocaliu de precipitații în mai multe zone din țară. Ploaia a cauzat daune semnificative și în orașul Orăștie, unde mai multe străzi au fost inundate. Apele au ajuns chiar și în curțile și casele oamenilor.

Femeie: Acum nu, dar pare că va intra. Nu a durat mult, doar 10 – 15 minute. Mi-am luat cățelul, pentru că am unul, l-am dus în spate. Până am revenit, deja apa ajunsese în curte.

Râul Orăştie rămâne sub cod portocaliu de inundații, iar până mâine dimineață se preconizează avertizări de ploi abundente în întreg vestul și sud-vestul Transilvaniei. De asemenea, zona montană din județele Hunedoara, Alba și Sibiu este sub cod portocaliu. Se așteaptă ninsori abundente și un strat considerabil de zăpadă.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor