logo
RNTV Live

Muzeografii au pregătit cel mai frumos cadou pentru femei de 8 Martie

IMG_20230308_083338_623
Ștefan Petre

De Ziua Internațională a Femeii, doamnele și domnișoarele primesc acces gratuit la Muzeul Memorial „Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Câmpina.

Inițiativa aparține Primăriei Municipiului Câmpina, nefiind prima dată aplicată: doamnele au putut beneficia de aceeași facilitate și de 1 Martie.

Muzeul poate fi vizitat între orele 9.00-17.00. Vizitatorii vor putea vedea castelul construit de savantul Bogdan Petriceicu Hasdeu în memoria Iuliei, unica sa fiică, un copil-minune, dispărut prematur, la doar 19 ani.

În muzeu puteți admira obiecte ale familiei Hasdeu, portretele membrilor familiei, fotografii, documente originale, manuscrise valoroase, dar si mobilier vechi de peste un secol. De asemenea, veți descoperi și tablouri de patrimoniu semnate de pictori precum Nicolae Grigorescu, G.D. Mirea sau Diogene Maillart.

Castelul Iulia Hasdeu din Câmpina a fost redeschis vizitatorilor la finalul anului 2022, după ce timp de aproape trei ani a fost restaurat, lucrările fiind realizate cu fonduri europene.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor