logo
RNTV Live

Intrăm în febra examenului de bacalaureat! Mâine are loc proba orală la limba română

Sesiunea specială pentru olimpici este organizată de ISJ Prahova
Oana Stoica

Încep emoțiile bacalaureatului 2017! Începând de maine, 6 iunie, dar și în ziua de miercuri, 7 iunie, absolvenţii de clasa a XII-a vor susţine proba de competenţă lingvistică, de comunicare orală la limba română.

Pentru olimpici este sesiunea specială a examenelor, care a debutat pentru aceștia pe 29 mai. Astfel, tot pe 6 iunie, olimpicii care vor reprezenta România la competiţiile internaţioanale din luna iunie, respectiv iulie, vor da proba scrisă la limba şi literatura română.

Centrul de examinare pentru olimpici este Colegiul Național Mihai Viteazul din Ploiești. Aici se desfășoară în perioada 29 mai – 9 iunie, sesiunea specială 2017 a Bacalaureatului pentru olimpici.

Conform Inspectoratului Școlar Prahova, în cardul aceste sesiuni speciale, sunt aşteptaţi să participe  46 de elevi care fac parte din loturile olimpice şcolare pe discipline, 144 de elevi care sunt incluşi în loturile sportive şcolare, și alți 33 de absolvenți de clasa a XII-a care şi-au arătat intenţia de a candida la admiterea în învăţământul superior în afara ţării.

Citeste mai mult: adev.ro/or1zt5

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor