logo
RNTV Live

Într-un sat din România, banii sunt lăsaţi la poartă. Reporterii Euronews, fascinaţi de frumuseţea locului şi cinstea oamenilor

sursa Greatnews
Mihai Constantinescu

Satul din România unde nu se fură

Într-un sat din România, banii sunt lăsaţi la poartă. Reporterii Euronews, fascinaţi de frumuseţea locului şi cinstea oamenilor.

Locul pare parcă desprins dintr-un basm. Dar el există! Are peisaje şi oameni deosebiţi. Este vorba despre o localitate izolată numită Eibenthal. Este un  un sat în comuna Dubova din județul Mehedinți, Banat, România care a atras atenţia reporterilor de la Euronews.

Potrivit reportajului realizat de Euronews, satul prins în dealurile mehedințene, Eibenthal, este populat în majoritate de etnici cehi. Este o localitate izolată, fiind prinsă între munți și Dunăre.

”Mașina cu pâine trece o dată la două zile și eu cumpăr 4 sau 5 pâini. Pun banii în pungă și șoferul îmi pune pâinile”, a spus Augstina Pospisil, care este de 15 ani clienta brutăriei din Svinița, un sat aflat la 20 de kilometri depărtare.

Citeşte mai departe AICI

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor