logo
RNTV Live

Instalațiile de îmbuteliere a gazului petrol lichefiat – G.P.L., controlate de isnpectorii I.T.M. Prahova

sursă fot Prahova Business
Mihai Constantinescu

I.T.M. Prahova, noi acţiuni de control

 Instalațiile de îmbuteliere a gazului petrol lichefiat – G.P.L., controlate de isnpectorii I.T.M. Prahova.
Potrivit unui comunicat de presă, ITM Prahova a desfăşurat, în luna martie 2019, acţiunea de verificare a modului în care sunt respectate cerinţele minime  pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătăţii lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în stații de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat. Acţiunile de control  s-au efectuat în toate tipurile de întreprinderi (mici, mijlocii şi mari, cu capital de stat,  privat  şi mixt),  care  deţin  instalaţii  de  umplere  a  buteliilor  cu  gaz  petrolier lichefiat.

Obiectivele acţiunii au fost :

  • Stabilirea măsurilor care se impun, ca urmare a nerespectării de către angajatori şi lucrători, a  prevederilor  actelor  normative  în  domeniul  securităţii  şi  sănătăţii  în muncă,  în  scopul  prevenirii  producerii  evenimentelor  în  timpul  desfăşurării  activităţilor la locurile de muncă şi posturile de lucru;
  • Creşterea gradului  de  conştientizare  a  angajatorilor  şi  angajaţilor  în  ceea  ce priveşte necesitatea respectării cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă pentru îmbunătăţirea securităţii şi protecţia sănătaţii lucrătorilor care îşi desfăşoară activitatea în instalaţii de umplere a buteliilor cu gaz petrolier lichefiat.

În perioada campaniei, inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Securităţii şi Sănătăţii au verificat 4 agenţi economici. Cele mai frecvente încălcări ale prevederilor legislaţiei muncii au fost:

  • Semnalizare necorespunzătoare pentru zonele cu potenţial exploziv,
  • Butelii neconforme,
  • Echipamente de muncă neconforme.

Pentru deficienţele descoperite, inspectorii de muncă  au aplicat 1 amendă  în valoare de 10.000 de lei şi au dispus măsuri de remediere a neconformităţilor.

ITM Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor