logo
RNTV Live

Inspectorii ITM Prahova au luat la ochi angajatorii

controale ITM la angajatorii prahoveni
Mihai Constantinescu

Inspectorii ITM Prahova au luat la ochi angajatorii. Sute de controale.

În urma acţiunilor de acontrole desfăşurate luna trecută, în  domeniul relaţiilor de muncă şi securităţii şi sănătăţii în muncă, inspectorii ITM Prahova au aplicat sancţiuni contravenţionale constând în avertismente şi  amenzi în valoare totală de 423.000 lei.

În domeniul relaţiilor de muncă, s-au efectuat 155 controale. În urma lor s-au aplicat amenzi în valoare de 376.000 lei. Totodată,au fost depistate 19 persoane care prestau muncă nedeclarată. Agajatorii au fost sancţionaţi cu amenzi de 300.000 lei.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost efectuate 101 de controale. Au fost apliocate 232 de avertismente şi amenzi de 47.000 de lei.

Accidente de muncă?Inspectorii ITM Prahova fac cercetări

Angajatorii au comunicat către ITM Prahova 24 evenimente. În urma cercetărilor urmează să se stabilească caracterul acestora, respectiv dacă sunt accidente de muncă sau accidente în afara muncii.

 De asemenea, inspectorii de muncă au dispus oprirea a 2 echipamente de muncă pentru că exista pericol de accidentare.

“Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova vrea pe această cale să asigure toate persoanele interesate de disponibilitatea totală pentru lămurirea oricăror probleme legate de relațiile de muncă sau de securitatea și sănătatea în muncă, conform atribuțiilor specifice încredințate de legiuitor instituției noastre, continuând să depună eforturi în vederea sprijinirii dezvoltării unor relații armonioase între angajați și angajatori, bazate pe respect reciproc și respectarea tuturor principiilor și normelor legale în vigoare”, potrivit ITM Prahova.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/premiera-la-ploiesti/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-negociere-directa-pentru…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor