logo
RNTV Live

Inspectoratele scolare judetene sunt desfiintate/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Inspectoratele scolare judetene sunt desfiintate

In noua lege a Educatiei, ce se afla in dezbatere publica pentru urmatoarele 35 de zile, inspectoratele scolare judetene ar urma sa fie desfiintate si transformate in deconcentrate ale Ministerului Educatiei, a anuntat recent ministrul Sorin Cimpeanu.

\Ministrul a precizat ca aceste Directii Judetene de Invatamânt Preuniversitar vor fi formate prin reorganizarea inspectoratelor scolare judetene, respectiv a municipiului Bucuresti si prin comasarea cu Centrele Judetene de Resurse si Asistenta Educationala. Acestea se transforma in directii judetene de invatamânt preuniversitar ca servicii publice deconcentrate aflate in subordinea Ministerului Educatiei, cu personalitate juridica.  Atributiile vor fi inspectia de specialitate, organizarea de sistem, gestionarea mobilitatii personalului didactic, evolutia in cariera, ma refer aici la gradele didactice si titlurile de profesor emerit, plus alte atributii administrative.

Un rol absolut esential il va avea autoritatea nationala pentru inspectie scolara si asigurarea calitatii, a spus Sorin Cimpeanu. Directiile nou infiintate se vor ocupa de retea si infrastructura scolara, echitate si participare scolara, resursa umana si parcurs profesional, evaluari si examene nationale, management scolar, sprijin si consiliere inclusiv prin finantarea, aspecte juridice, resursa umana sau activitati extra-curriculare.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor