logo
RNTV Live

Înfrângere dramatică la debutul în retur

tricolorul-lmv-caransebes-retur-650×256
Cristian Anghelescu

Volei Club Caransebeș – Tricolorul LMV Ploiești 3:1 (20:25, 30:28, 25:21, 25:19)

Tricolorul LMV Ploiești a început returul Fazei I din Divizia A1 la volei masculin, aseară, pe terenul echipei Volei Club Banatul Caransebeș. În ultimul meci de la nivel național din 2016, echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a început bine meciul din Banat, controlând primul set.

Cu Centelles revenit în formula de bază, după o absență de o lună, Tricolorul LMV a impus ritmul încă de la început. Pe serviciul lui Grigoraș, echipa ploieșteană s-a desprins la trei puncte, Riabukha, Milivojevic, Centelles și Aleksic ducând scorul la 5:2, respectiv 8:5. Gazdele au revenit în joc, scor 9:8, însă jocul solid prestat de Riabukha (cu un as), Carrasco, Skundric au desprins Tricolorul LMV chiar la patru puncte, scor 13:9.

Ploieștenii au continuat să se distanțeze, majorându-și ecartul la șase puncte, scor 17:11, apoi chiar la opt lungimi, cu un serviciu bun al lui Carrasco, scor 21:13. Echipa din Caransebeș a mai redus din handicap pe final, însă Tricolorul LMV a închis setul la scorul de 25:20.

Setul secund a început perfect pentru Tricolorul LMV, cu Milivojevic excelent la serviciu și Riabukha la blocaj, scor 4:0. După timeoutul cerut de antrenorul Răzvan Parpală, Volei Club Caransebeș a revenit, mai întâi la un singur punct (scor 4:3), după care a preluat conducerea, scor 10:9, distanțându-se la două puncte, apoi, scor 12:10.

Tricolorul LMV a avut un răspuns pe măsură, jucând mult mai atent în momentele care au urmat, întorcând rezultatul de pe tabelă după un parțial de 10:1! Dar, de la scorul de 20:13, echipa ploieșteană a început să comită tot mai multe erori ușoare, permițând gazdelor să revină în joc, bănățenii recuperând treptat și egalând situația după un parțial de 10:3, încheiat cu patru puncte consecutive.

Tricolorul LMV a menținut pe moment avantajul minim, dar jocul la blocaj al gazdelor a fost mult mai inspirat, iar Volei Club Caransebeș a preluat conducerea, scor 25:24. Centelles, Aleksic și Milivojevic au păstrat echipa ploieșteană în set, însă un atac în fileu al celui din urmă a oferit actul gazdelor, scor 30:28, probabil, momentul care a schimbat soarta meciului.

În setul al treilea, antrenorii Stancu și Marinescu l-au trimis pe Voinea în formula de bază, Tricolorul LMV părând că și-a regăsit ritmul de joc, distanțându-se la 8:4. Bine serviți de Carrasco, Voinea, Riabukha și Centelles au menținut avantajul ploieștenilor, scor 10:6, respectiv 12:8. Volei Club Caransebeș a revenit, însă, și de această dată, egalând la 13.

După o perioadă de echilibru, gazdele au profitat, din nou, de câteva inexactități în rândul jucătorilor de la Tricolorul LMV, care au avut o cădere inexplicabilă pe final de set, când bănățenii și-au procurat cinci mingi de set, în urma a cinci puncte consecutive. Ploieștenii au salvat două mingi de set, însă gazdele s-au impus, scor 25:21.

Tot Volei Club Caransebeș s-a aflat la timonă și în actul al patrulea, desprinzându-se la 5:1. Grigoraș, Riabukha și Carrasco au mai adus ceva speranțe în tabăra ploieșteană, Tricolorul LMV revenind la două puncte, scor 5:3, 7:5, respectiv 9:7. Dar, gazdele s-au desprins tot mai mult, la 11:7, respectiv 16:10, după ce elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au părut că nu se regăsesc, făcând tot mai multe greșeli.

Chiar dacă a redus la jumătate handicapul, scor 13:16 și 15:18, Tricolorul LMV a cedat, în cele din urmă, setul cu scorul de 19:25.

Astfel, Tricolorul LMV a suferit a treia înfrângere fără punct din actualul sezon, după cele înregistrate cu Arcada Galați și la Steaua București, dar își păstrează locul al patrulea în clasament, cu un total de 24 de puncte.

Echipe

Volei Club: 1. Teleleu, 6. Eminovic, 7. Petrusevics, 8. Mejia, 10. Kullo, 15. Stevanovic – 5. Diaconescu;

  1. Nan, 11. Birău, 12. Kurppa.

Antrenor: Răzvan Parpală.

Tricolorul LMV: 7. Milivojevic, 8. Grigoraș, 10. Centelles, 12. Aleksic, 13. Riabukha, 18. Carrasco – 2. Skundric; 5. Ghimeș, 9. Voinea, 14. Farcaș.

Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor