logo
RNTV Live

Infractorii prahoveni vor fi identificați imediat, chiar dacă poartă cagulă

sistem recunoastere faciala
Oana Stoica

Poliția Prahova va fi dotată până la sfârșitul acestui an cu un sistem IT de recunoaștere facială a persoanelor, destinat activităților criminalistice. Cu ajutorul sistemului NBIS, polițiștii vor putea identifica din imagini orice persoană, chiar dacă ar purta cagulă. Astfel, orice fotografie sau imagine va putea fi comparată cu imaginile din baza de date a Poliției Române și în doar câteva minute se va afla identitatea persoanei verificate. Imaginile sau fotografiile pot proveni din orice sursă : webcam, telefoana mobile, ATM cam, sau alte dispositive.

Sistemul NBIS va fi implementat la nivel national, Poliția Română alocând aproape un milion de euro pentru achiziția amplicației. Sistemul biometric de recunoaștere facială va oferi posibilitatea identificării criminalistice în timp scurt, dar și posibilitatea extinderii verificării prin interconectare cu sisteme internaționale.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor