logo
RNTV Live

Infractorii au pus la bătaie un scenariu care poate păcăli pe oricine. Astăzi, oamenii legii prahoveni au schimbat scenariul

Percheziţiile greşite efectuate de poliţiştii din Prahova la un profesor din Capitală se lasă cu măsuri drastice
Mihai Constantinescu

Reteţa succesului, distrusă astăzi

Infractorii au pus la bătaie un scenariu care poate păcăli pe oricine. Astăzi, oamenii legii prahoveni au schimbat scenariul.

În ciuda eforturilor de a-i avertiza pe cetăţeni în legătură cu „Metoda Accidentul” – prin care infractorii reuşesc să obţină sume importante de bani de la persoanele credule- oamenii legii se trezesc că apar noi şi noi sesizări din partea celor care au picat în plasă.

Scenariul este unul simplu. De regula, autorii apelează cu precădere numere din reţeaua de telefonie fixă. În majoritatea cazurilor, infractorii nu au nicio informaţie prealabilă cu privire la victimele lor. Se bazează pe fler, tupeu şi câteva informaţii de bază despre localitate, cartier, eventual stradă  în care se află locuinţa victimei. Prin accesul la Internet, pot fi accesate cărţile virtuale de telefon, unde se găsesc şi aceste date.

La această oră, polițiștii din Prahova efectuează 11 percheziții la persoane bănuite de înșelăciuni prin metoda ”accidentul”. Prejudiciul este estimat la aproximativ 200.000 de lei .Descinderile au loc în județele Prahova, Brăila, Dâmbovița, Vrancea și Iași.

Din cercetările oamenilor legii a reieşit faptul că

în perioada februarie-aprilie 2018, cei în cauză ar fi determinat părțile vătămate să le remită sume de bani, sub pretextul faptului că persoane apropiate ar fi provocat accidente rutiere grave, banii fiind necesari pentru acoperirea unor intervenții medicale de urgență sau pentru unele servicii de procedură judiciară.

Astfel, până la acest moment, au fost identificate 13 persoane vătămate, domiciliate în județele Prahova, Arad, Hunedoara, Iași și Timiș, care ar fi înmânat celor implicați sume cuprinse între 5.000 și 50.000 de lei.

10 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând să fie conduse la audieri.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/videoun-primar-confunda-comuna-cu-propia-mosie-vezi-ce-vrea-sa-faca-cu-politia/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor