logo
RNTV Live

Tot mai mulţi prahoveni devin infractori când ies pe şosele

pedepsit şofer beat
Mihai Constantinescu

Tot mai mulţi prahoveni devin infractori când ies pe şosele. Este fenomenul tot mai des întâlnit pe drumurile din Prahova. Fie că se urcă la volan deşi sunt sub influenta băuturilor alcoolice, fără permis de conducere sau cu numere de înmatriculare expirate, tot mai mulţi prahoveni devin infractori.

Patru astfel de cazuri au fost depistate numai în week-end-ul ce a trecut.

Şofer beat, implicat în accident rutier

Primul exemplu din cele patru a fost descoperit ieri, în Ploieşti. Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești s-au sesizat cu privire la producerea unui accident rutier între două autoturisme, soldat cu pagube materiale, ce s-a produs la intersecția străzii Gheorghe Doja cu strada Văleni.

În urma identificării celor doi conducători auto, aceștia au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0 în ambele cazuri.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că unul dintre cei doi conducători auto nu deține permis de conducere. În mașină cu acesta se afla şi proprietarul autoturismului.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere și încredințare.

Prins la volan fără permis de conducere

Al doilea caz a fost descoperit aseară, în Ciornai. Un şofer a fost oprit de poliţişti pentru un control de rutină.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date s-a constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără permis de conducere.

A fugit de poliţişti

Pe picior greşit a fost prin toto aseară în că un şofer. S-a întâmplat aseară,, în timpul unei activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza municipiului. Polițiștii au observat la intersecția străzii Văleni cu strada Poieniței, un autoturism al cărui conducător auto, la vederea polițiștilor a efectuat manevra de întoarcere, schimbând brusc direcția de deplasare.

Polițiștii au pornit în urmărirea autoturismului. Au reușit la scurt timp să-l oprească. Au constatat ca acesta emana halenă alcoolică.

Din acest motiv a fost testat cu aparatul etilotest. A indicat valoarea de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. 

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/studiul-pentru-varianta…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor