logo
RNTV Live

Infracțiune în văzul lumii? Acuzații grave la adresa șefilor SGU

ovidiu negulescu sgu
rnews

Fapte penale în relația șefilor SGU cu angajații?

Actualii conducători ai SGU Ploiești continuă să-și bată joc de angajații neplătiți! Unele din faptele acestora ar putea trece însă bariera proastei administrări, riscând să ajungă în zona penală!

Ieri, mai mulți angajați ai SGU Ploiești s-au strâns în fața biroului pe care îl conduce Mihail Păun, șeful de la Spații Verzi. Aceștia și-au cerut salariile neplătire din luna august.

Potrivit martorilor, Păun le-ar fi cerut acestora să iasă din sindicat. Același lucru se pare că a spus și Negulescu, față de alți angajați care ne-au sunat.

CITEȘTE și EXCLUSIV! Angajații SGU s-au strâns în curte și cer socoteală conducerii! VIDEO

O astfel de solicitare poate constitui infracțiune!

Chestionat de Republika News asupra acestui subiect, primarul Adrian Dobre a dat de pământ cu conducerea SGU.

“Din câte știu eu, să pui presiune pe un angajat să iasă din sindicat se poate constitui în infracțiune. Dacă așa s-au petrecut lucrurile, este ceva foarte grav! Grav este și faptul că, în interiorul SGU este indusă manipularea cum că Primăria Ploiești ar fi vinovată pentru neplata salariilor. Este total neconform cu realitatea! Din cauza situației financiare de la SGU, Primăria a deevenit terț poprit. Noi facturăm, dar banii se duc, conform legii, la finanțe! Am încercat să găsim o soluție. Singura posibilă este ca tocmai SGU să finalizeze demersurile pentru eșalonarea datoriilor. Problema este la ei, nu la noi! Oamenii sunt într-o situație disperată și au tot dreptul să-și ceară banii, respectând condițiile legale “, ne-a declarat primarul Ploieștiului.

Amenințările conducerii SGU au devenit, în ultima vreme, ceva obișnuit, spun oamenii.

De altfel, și Consiliul de Administrație a trecut la epurări. Revocarea din fucție a directoarei economice Elena Trican pare un exemplu în acest sens.

Trican a anunțat că va contesta în instanță decizia CA.

CITEȘTE și Decizie șoc la SGU Ploiești! Elena Trican, revocată din funcție! Declarații în EXCLUSIVITATE!

Întrebări retorice

Primarul Adrian Dobre a comentat pentru Republika News decizia Consiliului de Administrație.

Pornind chiar de la premisa invocată de membrii CA, a managementului, Dobre se întreabă de ce n-a fost revocată întreaga echipă managerială.

“Pare o decizie punctuală. Am aflat despre revocarea doamnei Trican, la vreo oră după ce s-a produs. Nu mi se pare în regulă, pentru că sunt mai multe aspecte de discutat. Dacă managementul a fost necorespunzător, de ce au fost revocați doar doi oameni (n.r. Donald Constantin și Elena Trican) și nu întreaga echipă managerială? Pe de altă parte, cei care au rămas – și sunt cam mulți manageri acolo – ce au făcut înainte? Au venit cu propuneri pentru îmbunătățirea situației? Au făcut ceva concret? Dacă cei din Consiliul de Administrație au luat aceste decizii fără a avea o bază solidă și legală să suporte consecințele!”, a mai declarat Adrian Dobre. 

Atât fostul director SGU Donald Constatin, cât și fosta directoare economică Elena Trican au anunțat că vor contesta în instanță deciziile CA.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor