logo
RNTV Live

Informații îngrijorătoare în privința profesorului înjunghiat de o elevă de 16 ani. Eleva pare să fi afirmat că nu îi pare rău de acțiunea sa

politia_nu_treceti
Theo Tănăsescu

Tânăra în vârstă de 16 ani care, luni, l-a înjunghiat pe un profesor din liceul din Oradea, după ce acesta a raportat comportamentul ei în urma găsirii în internat cu un băiat, a fost reținută marți. Ea urmează să fie adusă în fața instanței cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Adolescenta este acuzată de tentativă de omor.

Potrivit anchetatorilor, tânăra avea un cuțit cu o lamă de 21 de centimetri ascuns în mânecă. Rănile suferite de bărbatul în vârstă de 41 de ani necesită între 40 și 45 de zile de îngrijiri medicale.

”Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor din data de 28.11.2023 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpata B.B.V., în vârstă de 16 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă prev. şi ped. de art. 32 alin. 1 din C.pen. raportat la art.188 alin. 1 din C.pen, cu aplic. art.113, alin.2 din C.pen”, a transmis Parchetul Tribunalului Bihor.

Conform procurorilor, în data de 27.11.2023, în jurul orei 08.50, în timp ce se afla în biroul directorului la Colegiul Tehnic „Traian Vuia” din municipiul Oradea, județul Bihor, “inculpata minoră B.B.V, în vârstă de 16 ani, elevă în clasa a X în cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia”, în urma unor discuții contradictorii referitoare la anumite comportamente petrecute în internatul colegiului, unde minora era cazată, a extras un cuțit cu o lungime totală de 34 cm, din care lama avea 21 cm, pe care îl avea ascuns în mâneca hainei de la mâna stângă. Cu acest cuțit, ea l-a înjunghiat pe supraveghetorul de noapte al internatului, lovindu-l în zona spatelui și provocându-i o plagă înjunghiată în hemitoracele stâng, cauzând hemopneumotorace stâng.”

În urma atacului, bărbatul a fost transportat la spital și a fost supus unei intervenții chirurgicale. Conform constatărilor preliminare medico-legale, leziunile suferite necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale și au pus în pericol viața victimei.

Potrivit unor surse citate de presa locală, eleva ar fi declarat anchetatorilor că nu-și regretă fapta.

”De precizat că în momentul agresiunii, în biroul directorului se aflau mai multe persoane, respectiv directorul instituţiei de învăţământ, directorului adjunct, diriginta clasei din care minora face parte, precum şi mama minorei.

Prin ordonanţa din data de 27.11.2023 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor inculpata a fost reţinută pe o durată de 24 ore, începând cu ora 18:50, urmând ca în cursul zilei de 28.11.2023, procurorul de caz să formuleze propunere de arestare preventivă a inculpatei minore pe o perioadă de 30 de zile”, anunţă anchetatorii.

Cazul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor