logo
RNTV Live

Dosar penal deschis în privința incidentului din Constanța: copilul ce a introdus o armă în școală

scoala arma
Andrei-Vlăduț Gușter

Un elev din Constanța, în vârstă de 7 ani, a introdus în școală o armă neletală, de tip airsoft. Incidentul s-a petrecut la Școala Generală nr. 33 Anghel Saligny, unde învață copilul respectiv. Polițiștii au deschis un dosar penal pentru „rele tratamente aplicate minorului”, potrivit unui comunicat de presă.

Inspectorul general școlar a transmis că „se fac verificări interne pentru că celelalte cadre didactice care aveau cunoştinţă despre elevul care a adus arma nu au transmis informaţia în timp util, IŞJ şi Poliţia fiind anunţate a doua zi, joi”.

Potrivit comunicatului de presă al poliției Constanța, directorul Școlii Generale nr. 33 Anghel Saligny Constanța a sunat miercuri la numărul de urgență 112, pentru a anunța că un elev al școlii, în vârstă de 7 ani elev ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă de tip airsoft.

„La școală a ajuns o patrulă mixtă, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, care a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic”, potrivit comunicatului de presă.

Reacția IŞJ Constanţa

„Un elev de clasa întâi care nu avea cursuri în perioada respectivă a venit într-o pauză, cu gândul de a se juca cu alţi copii în curtea şcolii. În acest sens, a avut asupra lui o armă, de agrement se numeşte, din ceea ce mi-au comunicat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean, de tip airsoft, care nu necesită autorizare. Arma nu era funcţională şi scopul declarat al copilului era acela de a veni să se joace cu alţi copii.

La momentul la care a fost identificat obiectul respectiv, profesorul de educaţie fizică, cel care la momentul respectiv era pe terenul de sport, a preluat obiectul şi l-a dus în unitatea de învăţământ. Şi astăzi dimineaţă părintele a fost înştiinţat şi, de asemenea, a fost înştiinţată şi Poliţia, care a efectuat cercetări şi din analiza dumnealor am aflat căeste vorba de un obiect care totuşi nu era funcţional în raport cu ceea ce reprezintă funcţionalitatea lui.”

Sursă: edupedu.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor