logo
RNTV Live

Informaţii inedite despre marele protest. Eforturi disperate de a deturna protestul

protest
Mihai Constantinescu

PSD, eforturi de a deturna protestul

Jandarmii care au făcut exces de zel, încercarea de a minimaliza amploarea protestului sau blocajul care a avut drept scop descurajarea manifestanţilor sunt doar câteva dintre tacticile puse în aplicare de a deturna cel mai mare protest din acest an.

Jurnaliştii HotNews au făcut o amplă analiză a mişcării de protest şi au ajuns la următoarea conclizie: PSD a făcut un efort uriaş pentru a deturna protestul sau măcar de a-l compromite. Totul s-a soldat însă cu un eşec.

Mişcarea rezist şi corupţia ucide au avertizat cu câteva ore înainte de eveniment că persoane infiltrate vor incerca devierea unor grupuri de manifestanti spre Cotroceni. Oamenii au înteles însă bine că altele sunt priorităţile acum, că mişcarea trebuie îndreptata către Liviu Drangea şi PSD, nu către ţinte false. Comportamentul strident al unor televiziuni şi al jandarmeriei au rămas mărturie că puterea tratează strada cu maxim dispreţ şi că recurge la metode nedemocratice în încercarea de a arunca în derizoriu starea de revoltă din ţara, scrie Dan Tăpălagă pe HotNews.ro.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/videoclujenii-care-au-trecut-muntii-au-ajuns-aseara-in-ploiesti-maine-vor-ajunge-la-protestul-din-piata-universitatii-ploiestenii-li-se-vor-alatura/

  • Jandarmeira a facut exces de zel de la bun început. Timp de jumătate de oră am asistat, în calitate de martor ocular, la o scenă aparent fara noimă: un cordon de vreo 15 jandami a blocat ieşirea din gura de metrou pe partea cu Universitatea. Aşa ceva nu s-a mai întâmplat la nici un protest şi tot în premieră au fost plasate garduri între trotuar şi bulevard.
  • Blocajul a avut un scop precis, acela de a descuraja manifestanţii să ocupe Piata. Aveam să aflu ceva mai târziu ca jandarmii au primit ordine precise să facă totul pentru ca manifestanţii să nu blocheze carosabilul. În acest fel, minimalizau protestul cu ajutorul nepreţuit al televiziunilor de casă.

CITEŞTE CONTINUAREA AICI

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor