logo
RNTV Live

Informații de impact! Rusia și China explorează posibilitatea construirii un tunel sub Marea Neagră

china rusia
Theo Tănăsescu

Moscova explorează posibilitatea săpării un tunel sub Marea Neagră, creat pentru a asigura o legătură sigură între Rusia și Crimeea, fără a fi vulnerabil la atacurile ucrainene, dezvăluie ziarul american Washington Post (WP). Serviciile ucrainene de securitate (SBU) au declarat că au interceptat comunicări care indică faptul că lideri din cadrul unor companii rusești și chinezești au discutat despre acest proiect la sfârșitul lunii octombrie.

Un tunel submarin ar securiza, astfel, aprovizionarea peninsulei.

ÎNTREORINDERE CHINEZĂ DE CONSTRUCŢII IMPLICATĂ

Surprinzător este faptul că Rusia planifică acest proiect impresionant împreună cu China. E-mailurile interceptate de SBU, consultate și confirmate de Washington, arată că una dintre cele mai importante companii de construcții din China și-a exprimat interesul de a participa la acest proiect. Potrivit tabloidului american, un consorțiu ruso-chinez ar fi fost recent înființat în Crimeea în acest scop. Această alianță poate părea surprinzătoare, având în vedere precauția Chinei în ceea ce privește conflictul din Ucraina și faptul că “nu a recunoscut niciodată anexarea Crimeei”, conform WP. În ceea ce privește fezabilitatea șantierului, experții în inginerie consultați de tabloid estimează că costul ar ajunge la miliarde de dolari și ar dura ani de zile.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor