logo
RNTV Live

Informare privind situația COVID-19 în Prahova. Situaţia în şcoli

Liceul militar
Mihai Constantinescu

Informare COVID-19

Infomare nouă privind situația COVID-19 în Prahova. Reprezentanţii Prefecturii Prahova anunţă de la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului, 5017 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 171 au decedat Ultimele decese asociate infecției cu SARS-CoV-2 au fost în rândul două persoane de sex masculin, ambele cu vârsta de 73 de ani, cu comorbidități.

Cele 43 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani – 1

19 ani -29 ani – 9

30 ani -39 ani – 10

40 ani -49 ani – 8

50 ani -59 ani – 8                                               

60 ani -69 ani – 5

70 ani -79 ani – 2

Peste 80 de ani- 0

Informare de la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza

La Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir“ Breaza, acolo unde cinci elevi (patru de la clase de a IX-a și unul de la o clasă a XII-a) au fost confirmați cu noul coronavirus, s-a trecut de la scenariul 1 la scenariul 3 privind organizarea activității didactice. Alți doi elevi (de la clase de a XI-a) au fost, de asemenea, testați pozitiv cuARS-CoV-2. Aceștia vor fi evaluați de un medic pediatru de la Spitalul Municipal Câmpina, iar în funcție de starea de sănătate vor fi izolați în spital sau în internatul Colegiului Militar, separat de ceilalți colegi.

În cazul primilor cinci tineri confirmați, reprezentanții instituției de învățământ au transmis că patru dintre ei se află în izolatorul unității și unul se află în izolare la domiciliu. În autoizolare se mai află și ați trei elevi (din clasele a IX-a și a X-a).

Mai sunt așteptate și alte rezultate.

Măsuri

La nivelul Colegiului au fost pregătite și instalate echipamentele și platformele educaționale pentru învățământul online. Acesta se va desfășura pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.09.2020, la propunerea consiliului de conducere a colegiului, avizată de Inspectorarul Școlar Județean Prahova și Direcția de Sănătate Publică Prahova și aprobată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova.

Elevii confirmați ca infectați cu SARS-CoV-2, precum și cei aflați în carantină, au acces la cursuri în format online.

În instituție se efectuează, zilnic, curățenia și aerisirea claselor/sălilor; dezinfecția curentă și terminală a spațiilor din colegiu, respectiv clase, săli, holuri, toalete.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-a-murit-azi-noapte-pe-o-sosea-din-prahova-vezi-cine-este-vinovatul/?fbclid=IwAR3bpUYIxhYlJJvwp1v_gGmuWQADk-g3u_iIVZzyr7jyh4xXemHfeIuCGi0

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/situatie-incerta-elevii-au-sau-nu-transport-gratuit/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/o-scoala-dintr-un-sat-prahovean-a-devenit-exemplu-pentru-unitatile-de-invatamant-din-judet-se-afla-intr-o-zona-defavorizata-video/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor