logo
RNTV Live

Informare privind situația COVID-19 în Prahova

sursă foto Fanatik
Mihai Constantinescu

De la începutul epidemiei și până în prezent, la nivelul județului Prahova, 5950 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul prahovenilor testați pozitiv cu noul coronavirus, de la începutul epidemiei, 201 au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Cele 65 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, din județ, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani – 2

19 ani -29 ani – 5        

30 ani -39 ani – 9                       

40 ani -49 ani – 19

50 ani -59 ani – 12           

60 ani -69 ani – 12

70 ani -79 ani – 2                                                           

Peste 80 de ani – 4

Situaţia de la Spitalul Sinaia

Conform informațiilor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Prahova și Spitalul Orășenesc Sinaia, în urma monitorizării stării de sănătate a personalului medical din cadrul unității sanitare de pe Valea Prahovei, trei medici și opt asistente au fost identificați ca fiind infectați cu SARS-CoV-2.

Ca urmare a acestui fapt, a fost dispusă suspendarea activității, pentru următoarele 14 zile, în: Compartimentul Chirurgie Generală, Compartimentul Ati, Blocul Operator și Compartimentul Endoscopie. Au fost realizate externarea și transferul pacienților către alte unități medicale. Personalul infectat a intrat în izolare, a fost demarată ancheta epidemiologică pentru stabilirea contacților direcți și carantinarea acestora. Restul activităților spitalului se desfășoară în program și ritm normal.

Teste

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 26554 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova.
bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor