logo
RNTV Live

Infecţia cu noul coronavirus face tot mai mari probleme în Prahova. Număr de decese în creştere, media de vârstă în scădere

sursă foto Fanatik
Mihai Constantinescu

Infecţia cu noul coronavirus devine din ce în ce mai problematică

Infecţia cu noul coronavirus face tot mai mari probleme în Prahova! Potrivit ultimei raportări ale autorităţilor locale, de la începutul epidemiei și până în prezent 3781  persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Dintre acestea 915 sunt raportate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova ca fiind cazuri active. Din totalul celor confirmați de la începutul epidemiei, 132 deprahoveni au decedat. Ultimele decese asociate COVID-19 au fost în cazul a trei persoane de sex feminin (50, 69 și 78 de ani) și a uneia de sex masculin (71 ani).

Cele 63 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, în Prahova, fac parte din următoarele categorii de vârstă:

0-18 ani – 1

19 ani -29 ani – 5

30 ani -39 ani – 11

40 ani -49 ani – 24

50 ani -59 ani – 18

60 ani -69 ani – 3

70 ani -79 ani – 0

Peste 80 de ani- 1

Focare

În continuarea informării privind focarul de la centrul medico-social destinat îngrijirii persoanelor adulte, din Băicoi, aflat în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Prahova, numărul total al infectărilor a ajuns la 25, ultimele trei rezultate pozitive raportate fiind în rândul personalului angajat, iar celelalte 22 sunt ale beneficiarilor aflați în unitatea amintită.

Conform DSP Prahova, în prezent, 11 focare sunt declarate active, cu un total de 204 persoane. Dintre acestea, patru sunt la agenți economici, 2 în instituții publice, patru la centre medico-sociale (dintre care două sunt private, două în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului) și unul la un centru de plasament minori, tot din subordinea DGASPC Prahova.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 328, dintre care 310 paturi sunt ocupate. Dintre acestea, toate locurile ATI sunt ocupate.  

Izolare şi carantină

          De la intrarea în vigoare a Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, la nivelul județului Prahova, Direcția de Sănătate Publică a emis 724 de decizii de izolare și 3420 de decizii de carantină.

Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până în prezent, este de 18598 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere), conform centralizării DSP Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor