logo
RNTV Live

INEDIT: Un câmpinean e campion în Arabia Saudită și va lucra la aceeași echipă cu Benzema

image_processing20230601-3999789-qnp5fw
Ștefan Petre

Performanță deosebită pentru prahoveanul Ion Burchi: originar din Câmpina, acesta este campion al unei ligi grele, care evoluează constant și, după Cristiano Ronaldo și Benzema, îl așteaptă și pe Messi pentru a întregi lista granzilor din campionatul saudit.

Sub comanda lui Nuno Espírito Santo, Al-Ittihad a câștigat Liga Profesionistă din Arabia Saudită (Saudi Pro League), iar în acest peisaj dominat de vedete și de sume mari de bani se remarcă și un câmpinean.

Ajuns la Jeddah alături de Cosmin Contra, antrenorul român care a pierdut campionatul în ultimele etape, maseurul câmpinean Ion Burchi, care a activat ani mulți ca fotbalist la nivelul ligii secunde, și apoi a lucrat la Astra, a fost păstrat în staff și de noul tehnician, sosit direct din Premier League!

La finalul campionatului, se dovedește că investițiile au dat roade, Ittihad reușind să ­treacă de Al-Nasr, cu tot cu Ronaldo, și de campioana ultimilor ani, Al-Hilal. Ultima mutare făcută de conducerea formației din Jeddah este, însă, o adevărată bombă: actualul „Balon de Aur”, Karim Benzema, a semnat cu saudiții după 14 ani la Real Madrid, pe un salariu colosal de 200 de milioane de euro pe sezon!


„A fost o experiență magică pentru mine. Sunt bucuros că mă număr printre cei care au contribuit la această mare performanță. Este un titlu care încununează o muncă depusă de către toți cei care sunt lângă această echipă. A fost cea mai frumoasă zi pe care mi-a oferit-o fotbalul. Nu știu dacă o să mai trăiesc vreodată așa ceva. Voi continua alături de Al Ittihad, se anunță un sezon viitor cu alte mari vedete, inclusiv la echipa unde lucrez, care îl așteaptă pe Benzema” – spune Burchi, aflat pentru câteva săptămâni acasă, în vacanță.

Surse: Ziarul Prahova, GSP

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor