logo
RNTV Live

INEDIT: România cumpără noi avioane F-16

image-2016-05-19-21007942-41-avioane-16-ale-fortelor-aeriene-romane
Andrei-Vlăduț Gușter

Conform Guvernului Norvegiei, a fost finalizată vânzarea a 32 dintre avioanele sale de luptă F-16 către România după unda verde dată de autorităţile americane şi norvegiene.

Bjorn Arild Gram, ministrul norvegian al Apărării: „Vânzarea va întări şi moderniza apărarea unei naţiuni aliate ce are Ucraina ca vecin.”

În luna mai, în cadrul unei conferințe de presă, prim-ministrul norvegian Jonas Gahr Store exclusese eventualitatea de a se reveni asupra acestui contract în favoarea unei livrări a avioanelor către Ucraina pentru a o ajuta să respingă invazia rusă.

Cu aceste 32 de avioane şi alte 17 cumpărate de la Portugalia, România îşi va moderniza forţele aeriene, care au renunţat în mai de vechile Mig-21 LanceR de fabricaţie sovietică. Înaintea livrării lor României, avioanele norvegiene vor fi supuse unor operaţiuni de mentenanţă la grupul Kongsberg Aviation Maintenance Services.

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor