Percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa la persoane care au cerut ilegal indemnizații de sprijin pentru întreruperea activității ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie

unitate de învăţământ spartă grup infracțional organizat, apartamente din Ploieşti proxenetism sursă foto gazetavalceana.ro

Percheziţii în Prahova şi Dâmboviţa la persoane care au cerut ilegal indemnizații de sprijin pentru întreruperea activității ca urmare a restricțiilor impuse de pandemie. În total sunt efectuate 30 de percheziții- În vizor este o grupare infracţională bănuită de fapte de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals

. 44 de mandate de aducere vor fi puse în executare.

Perchezițiile se desfășoară atât la sediul unei societăți comerciale, cât și la domiciliile persoanelor bănuite de comiterea faptelor, în locații din județele Prahova și Dâmbovița.

Cum acţionau!

Din cercetări a rezultat faptul că, în lunile noiembrie și decembrie 2020, 43 de persoane fizice ar fi încheiat contracte fictive de drepturi de autor cu o societate comercială. În baza acestor contracte, persoanele bănuite ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, cauzată de întreruperea activității ca urmare a restricțiilor dispuse pentru limitarea efectelor pandemiei de COVID-19.

În fapt, persoanele bănuite ar fi depus electronic documente prin care atestau în mod fictiv obținerea unor venituri bazate pe cesionarea drepturilor de autor cu privire la activități de interpretare artistică, în cadrul unor evenimente contractate de societatea implicată.

Fiecare solicitant ar fi întocmit și o declarație pe propria răspundere cu privire la veridicitatea datelor referitoare la obținerea de venituri din drepturi de autor și drepturi conexe și imposibilitatea de a-și desfășura activitatea pe durata stării de alertă.

Prin activitatea organelor de cercetare penală s-a împiedicat cauzarea unui prejudiciu de aproximativ 220.000 de lei, în dauna Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Prahova.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Vezi şi https://republikanews.ro/atentie-vine-gerul-2/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

solicitare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here