logo
RNTV Live

Incredibil. Într-o localitate din Prahova, deszăpezirea se face ca în Evul Mediu

sursa foto youtube
Mihai Constantinescu

Deszăpezire cu “cai putere”

Incredibil. Într-o localitate din Prahova, deszăpezirea se face ca în Evul Mediu.

Zăpada nu ţine cont de buget. Pur şi simplu se aşterne. Cine vrea drumuri curate trebuie să gasească soluţii alternative, dacă bani nu sunt.

Aşa a făcut şi edilul localităţii prahovene Salcia. În lipsa utlajelor şi a banilor, deszăpezirea se face cu un plug improviat, tras de cai. Localitatea a rămas parcă în Evul Mediu

Utilajele de deszăpezire stau nefolosite,în timp ce drumurile sunt curăţate cu ajutorul acestie metode inedite. Plugul improvizat intervine pe străduţele înguste şi prin acele locuri unde stau bătrâni neajutoraţi.

Are vreo 500 de kile. De ani de zile ne folosim de el dacă nu avem fonduri în comună aicea nimic, ce să facem. Asta este ne chinuim cum putem”, a povestit pentru stirileprotv, un localnic.

Maşina primarului a fost şi ea scoasă la bătaie. S-a legat o remorcă de ea şi materialul antiderapant este împrăştiat cum se poate mai bine.

La Lipăneşti, situaţia este asemănătoare.Ca să cureţe străzile, au transformat în plug o mică freza, mai notează aceeaşi sursă.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/cum-racoleaza-vrajitoarele-clienti-din-ploiesti-video-exclusiv/

Foto cu carater ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor