logo
RNTV Live

INCREDIBIL/ Cât vrea un sibian să obţină indemnizaţie de creştere a copilului

Bucureştean cercetat de poliţişti pentru…reciclare de bani. Vezi cum proceda
rnews

35.000 de euro. Este suma pe care un bărbat din Sibiu o cere ca indemnizaţie de creştere a copilului. Omul de afaceri susţine că  fabuloasa sumă i se cuvine de drept întrucât ” 2,54 milioane EURO a fost încasaţi de mine prin bancă  în luna 05.2015 şi au provenit din transferul de activitate al unui business agricol pe care l-am înfiinţat de la 0 începând cu anul 2007.Negocierile pentru această tranzacţie au început în anul 2013. Eliminarea plafonului maxim al indemnizaţiilor de creştere a copilului a fost adoptată in luna 05.2016, adica dupa un an de la realizarea veniturilor şi încasarea sumelor de către mine.”

Sibainul consideră că afirmaţiile potrivit cărora “am premeditat/”măsluit”/acţionat cu rea intenţie/etc. pentru a-mi mări artificial veniturile în scopul de a beneficia de o indemnizaţie necuvenită sunt total nejustificate, rău intenţionate, chiar diabolice.”

În replică, ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, este de părere cpă sibianul dă dovadă de ” tupeu”, dar că ” astfel de excese au loc în România fiindcă legislaţia permite”.

Iată ce spune ministrul Muncii pe pagina personală de facebook:

“Mi se pare cam mare tupeul să le pretinzi altora să accepte calculele tale care ar <<justifica prin contributivitate>> o indemnizaţie lunară de creştere a copilului de 35 000 euro! Ca să fie clar, pentru concedii şi indemnizaţii se reţine din salariu doar 0,85 la sută. Alte contribuţii pentru pensii, asigurări medicale, alte taxe datorate statului nu au nicio legătură cu indemnizaţia de creştere a copilului. Repet: pentru concedii şi indemnizaţii se reţine doar 0,85 la sută. (…) Dar nu e vina lui ca astfel de excese se petrec în România sau că legislaţia noastră permite asta. Va fi doar vina noastră, a celor care nu corectăm, după ce am văzut unde poate duce eliminarea plafonului la indemnizaţia de creştere a copilului! 2000 de euro lunar e mai mult decât necesar pentru a creste un copil şi e mai mult ca în Germania”.

sursa – mediafax.ro

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor