Încet, dar sigur! Vine iarna. AVERTIZARE METEO

drumRecomandările poliţiştilor pentru un drum fără evenimente rutiere/ sursă foto Observator.ro
cautam-reporteri-republikanews

2 zile de vreme rea

Potrivt ANM, în intervalul 12 ianuarie, ora 22 – 14 ianuarie, ora 16 iarna începe să se instaleze pe teritoriul tării noastre. Vremea se va răci rapid, iar precipitațiile vor fi în mare parte sub formă de ninsoare.

Începând din cursul nopții de vineri spre sâmbătă (12/13 ianuarie) vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile sudice și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (13 ianuarie) local și în centrul și nord-vestul țării. Se vor înregistra viteze la rafală de 45…55 km/h, mai mari pe litoral și în sudul Banatului, de până la 60…70 km/h.

Duminică (14 ianuarie), intensificări temporare ale vântului vor mai fi în Dobrogea, mai ales în zona litoralului, sudul Banatului și local în Muntenia.

Din cursul nopții de vineri (12 ianuarie) și până în dimineața zilei de duminică (14 ianuarie),  temporar se vor semnala precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare în Oltenia, Transilvania și pe arii restrânse în Muntenia, mai ales lapoviță și ninsoare în Dobrogea, Banat și Crișana, iar local la munte și în Moldova va ninge. Se va forma polei sau ghețuș.

Sfârșit de săptămână cu temperaturi negative

Ninsori slabe cantitativ vor mai fi pe parcursul zilei de duminică (14 ianuarie)  pe litoral, sud-vestul Olteniei și sudul Banatului.

În intervalul menționat, vremea se va răci, astfel că duminică temperaturile maxime vor fi preponderent negative, iar nopțile de la începutul săptămânii viitoare vor fi geroase îndeosebi în nordul, nord-estul și centrul țării.

 Sursa: comunicat ANM

lafesta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here