logo
RNTV Live

Începe Şcoala de vară “Gândeşte verde, gândeşte curat”!

sursă foto Prahova Economica
Mihai Constantinescu

Începe Şcoala de vară “Gândeşte verde, găndeşte curat”!

 

În perioada 1-4 iulie 2019 se va desfășura, în Parcul Memorial “Constantin Stere” de la Bucov, timp de 5 ore zilnic, Școala de vară “GÂNDEȘTE VERDE, GÂNDEȘTE CURAT!”, inițiată de Agenția pentru Protecția Mediului Prahova.

Parte componentă a proiectului-concurs de educație ecologică pentru elevii prahoveni „Gândește verde, gândește curat!”, aflat la a XI-a ediție, școala de vară constituie, de fapt, premiul oferit elevilor Scolii Gimnaziale „Învățător Ion Radu” din Vadu Părului, com. Albești Paleologu, jud. Prahova, care au obtinut premiul III la această ediție.

La „ cursurile” acestei școli vor participa cca 20 de elevi, însoțiți de un cadru didactic;  partenerii APM Prahova în organizarea acestei acțiuni sunt  Administrația Parcului Memorial Constantin Stere Bucov-Gradina Zoologica, Muzeul Memorial Constantin Stere, ISU Prahova, Cătălin Munteanu-Clubul de Turism și Arte “EscamondePloiești și arh. Costin Gheorghe. Un sprijin important se primește din partea sponsorului SC PETROTEL LUKOIL SA Ploiesti, care asigură transportul și gustările zilnice ale elevilor și invitaților.

În cele patru zile de “eco-școală”, elevii vor vizita gradina zoologică și vor afla lucruri interesante despre animale și despre traiul acestora în libertate, comparativ cu cel din captivitate (de la biolog Dana Canari), vor invața despre flora și fauna protejată din județul nostru (de la ecolog Crina Popa-APM Prahova), vor participa la lecții de geologie și vulcanologie, alaturi de ing. geolog Doina Gheorghe (APM Prahova); de asemenea, elevii vor fi inițiați în domeniul arhitecturii tradiționale și vor afla noutăți privind modul în care animalele își construiesc adăpostul.

Într-una din zilele de tabără, copiii vor primi vizita reprezentanților ISU Prahova, care le vor face o demonstrație privind acordarea primului ajutor în caz de accidente. De asemenea, elevii vor învăța cum se montează un cort și vor primi informații privind echipamentul specific excursiilor montane. În ultima zi a școlii de vară, dupa testul de verificare a cunoștințelor acumulate, copiii vor vizita Muzeul Memorial Constantin Stere. Zilnic, se vor desfășura activități artistice si jocuri în aer liber, pentru relaxarea elevilor.

comunicat de presă

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor