logo
RNTV Live

Începe deratizarea în Ploieşti

deratizare
Mihai Constantinescu

Începe deratizarea în Ploieşti! Acesta este anunţul făcut de reprezentanţii Primăriei Ploieşti. Astfel, Regia Autonomă de Servicii Publice va derula servicii de deratizare în perioada 24 – 31 martie 2021.

Se vor desfăşura astfel de activităţi inclusiv în incinta Parcului Memorial „Constantin Stere” Ploieşti.

Produsul care va fi utilizat pentru serviciile de deratizare va fi Colbrom Pasta, care are substanța activă bromadiolone, folosită pentru combaterea rozătoarelor. Materialul utilizat pentru deratizare se regăsește în Registrul Naţional al Produselor Biocide, avizate pentru profilaxia sanitar – umană de către Ministerul Sănătăţii şi face parte din grupele Xn (gr. III) şi Xi (gr. IV) de toxicitate.

Suplimentar vor putea fi utilizate şi alte substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii. Acțiunile de deratizare amintite se vor se desfăşura în conformitate cu prevederile OMS 119/2014.

În caz de ingerare accidentală a substanței raticide, este obligatorie prezentarea de urgență la medic.

Municipalitatea ploieşteană face precizarea că, pentru ca activitatea de deratizare să fie eficientă, aceasta trebuie efectuată în mod unitar, la nivelul întregii localități, atât pe domeniul public, cât și pe cel  privat.

Astfel, este recomandat cetățenilor, asociațiilor de locatari/proprietari, agenților economici și instituțiilor publice să efectueze activitatea de deratizare pe proprietăți, în clădiri și în subsolul blocurilor, concomitent cu acțiunea desfăşurată de administraţia publică locală.

În cazul în care condițiile meteorologice vor împiedica desfășurarea acestor acțiuni, perioada de efectuare a activității de deratizare pe domeniul public va fi prelungită.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/trafic-restrictionat-azuga/

Vezi şi https://www.youtube.com/watch?v=VfxydyMiuCk

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/criza-medicilor-se-adanceste…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor