logo
RNTV Live

Începe construcția Autostrăzii Comarnic – Brașov

autostrada_comarnic_brasov
Oana Stoica

Autostrada Comarnic – Brașov prinde contur

Luni, la sediul Ministerului Transporturilor, a avut loc semnarea contractului pentru proiectarea și execția lotului 5 din autostrada Comarnic-Brașov, sector Râșnov – Cristian.

Este vorba de o porțiune de 6,3 km de autostradă la care se adaugă un drum național de legătură, cu patru benzi, cu o lungime de 3,7 km.

Contractul a fost semnat de CNAIR cu asocierea Alpenside – Specialist Consulting pentru 118 milioane lei, în urma unei licitații lansate înca din iulie 2015.

Autostrada Comarnic – Brașov este în faza de proiect de ani de zile.

Șoseaua de mare viteză va trece Munții Carpați, urmând să facă legătura dintre sud-estul României de Vest. Este singura soluție pentru fluidizarea traficului infernal de pe Valea Prahovei.

Premierul Mihai Tudose a anunțat că vrea să ia de la Ministerul Transporturilor proiectul Comarnic – Brașov și să îl gestioneze direct, împreună cu Banca Mondială.

“Facem o echipa de suport, iar tot ceea ce inseamna management de proiect sa fie la un organism intreg la minte – Banca Mondiala. Sa ne dea suport tehnic si sa coordoneze aceasta lucrare. Banii sunt de la noi… Intre timp, noi am gasit niste proiecte mai vechi – stiti ca studii de fezabilitate avem sa facem un drum pana la Luna, ca nu stiu cum s-a intamplat, dar pana acum toti au facut studii de fezabilitate. Am gasit un proiect prin sertarele Ministerului Transporturilor care inca mai are autorizatia de mediu valabila si pe care vrem sa-l implementam cat mai repede”, a spus Tudose, precizand ca se refera la autostrada Bucuresti-Brasov.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor