logo
RNTV Live

ÎNCEP PROTESTELE ŞI IN PENITENCIARE

Costin

Se anunta proteste de amploare si in penitenciare. Toate cele patru federatii sindicale din sistem au convenit sa demareze actiuni de pichetare ale unor sedii importante din Capitala. Mai intai vor refuza sa lucreze ore suplimentare, iar mai apoi vor iesi efectiv in strada. Sunt inchisori din tara unde activitatea ar putea fi blocata, dupa ce participarea la greva va insemna efectiv posturi in care nu vor exista angajati. Printre revendicari se numara acordarea unor salarii prevazute in legea cadru, dar si actualizarea pensiilor militare, ori ale unor sporuri cum ar fi cele pentru norma de hrana.

Cele mai importante patru federatii sindicale, din randul politistilor de penitenciare, se alatura protestelor de la nivel national ale profesorilor, si revin in atentie cu manifestari care sa atraga atentia cu privire la nevoile si lipsurile din sistem, in ceea ce priveste acordarea unor drepturi banesti, si nu numai. Pentru a putea demara aceste actiuni s-au strans semnaturi in toate unitatile de detentie.

Prima actiune va consta in blocarea activitatii zilnice, prin refuzul angajatilor de a mai lucra ore suplimentare.

Federatiile sindicale sunt hotarate ca in fiecare saptamana, in cateva penitenciare din tara, sa aiba loc actiuni de pichetare ale sediilor institutiilor de detentie.

In plus, politistii din penitenciare mai cer si actualizarea normei de hrana, care a fost plafonata inca din anul 2018, dar si cea de echipament.

Aceste actiuni de protest, afirma sindicalistii, ar putea bloca efectiv activitatea in penitenciare precum cele din Craiova , Giurgiu, Mioveni ori Jilava. Asta pentru ca in institutiile enumerate lucreaza foarte multi politisti afiliati federatiilor.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor