logo
RNTV Live

ÎNCEP LUCRĂRILE LA TRANSBAIUL/VIDEO

Georgescu Cristi

S-a semnat contractul de reabilitare si modernizare a Drumului Judetean 102I, Valea Doftanei- Bradet. Transbaiul, sau soseaua care ar trebui sa fie o alternativa la sectiunea DN1 de pe Valea Prahovei, mereu aglomerata, ar urma sa se intinda pe o lungime de 25,6 km, iar lucrarile vor costa 642 de milioane de lei. Premierul Nicolae Ciuca si ministrii Cseke Attilla, Lucian Bode si Sorin Grindeanu, alaturi de autoritatile locale, au fost prezenti la semnarea documentelor.

Transbaiul, drum ce va fi o alternativa la DN 1 si DN1A, catre statiunile montane, este varianta ocolitoare ce se va intinde de la Banesti, spre Valea Doftanei, va trece prin Bradet, si pana la Sacele, in judetul Brasov. Prezent la semnarea actelor, premierul Nicolae Ciuca, a spus ca nu a renuntat la proiectul legarii Ploiestiului de Brasov prin autostrada.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a explicat ca prin semnarea de catre Compania Nationala de Investitii a contractului de la Valea Doftanei se materializeaza unul dintre proiectele gandite acum doi ani, pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei.

Reabilitarea si modernizarea drumului judetean se imparte in doua tronsoane, unul pe raza judetului Prahova, altul in Brasov. Durata de executie a obiectivului este de 42 de luni, iar valoarea totala estimata este de 642 de milioane de lei. Dintre acestia Ministerul Dezvoltarii, prin CNI, va asigura 616 milioane de lei. Diferenta va fi suportata de Consiliile Judetene Prahova si Brasov.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor