logo
RNTV Live

Încep exproprierile în Ploiești. 8 milioane de lei vor merge pentru plata despăgubirilor

drum gara de vest – gara de sud
Oana Stoica

8 milioane de lei vor merge pentru plata despăgubirilor.

Realizarea legăturii rutiere dintre Gara de Sud și Gara de Vest va costa Primăria Ploiești în jur de 30 de milioane de euro.

Din acești bani, 8 milioane de lei, adică 1,3 milioane de euro, sunt alocați exproprierilor.

Majoritatea banilor vor merge în special către CFR, UZUC şi o firmă de imobiliare aflată în reorganizare.

Noua arteră rutieră pleacă de la Gara de Vest, în continuarea străzii Libertăţii, trece pe lângă parcul din zonă, traversând parte din terenul fostei rafinării Columbia.

Șoseaua ajunge apoi în strada Sondelor pe lângă fosta Secţie de Poliţie nr. 4 şi apoi continuă până în faţa Gării de Sud pe Depoului.

Construirea arterei rutiere va afecta unele clădiri și terenuri aflate de-a stânga şi de-a dreapta ei, deţinute de UZUC, respectiv CFR.

Propuse pentru expropriere sunt terenuri în suprafaţă totală de 23.695 de metri pătraţi şi respectiv clădiri totalizând 2.326 metri pătraţi.

Pe listă apar şase terenuri deţinute de persoane fizice, având suprafeţe relativ reduse, plus alte 39 de bunuri – terenuri sau clădiri – deţinute în prezent de persoane juridice.

Suma totală cea mai mare pentru o singură societate va fi plătită către SC New Century Development SRL.

Această societate, de la care Primăria va prelua trei terenuri şi o clădire, în zona fostei rafinării, urmează să primească puţin peste 3 milioane de lei.

Sursa: telegrama.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor