logo
RNTV Live

Incendiul de la Halele Centrale a produs pagube importante comercianţilor / VIDEO

Theo Tănăsescu

Incendiul de la Halele Centrale a produs pagube importante comercianţilor.

Un incendiu a izbucnit, duminică după-amiază, în incinta Halelor Centrale din Ploiești. Pagubele produse comercianților din zona afectată de incendiu sunt importante. Chiar dacă au fost zile de sărbătoare, angajații Hale și Piețe s-au mobilizat, așa că marți, 26 aprilie, ploieștenii au găsit Hala deschisă.

Șase echipaje de pompieri au reușit lichidarea incendiului în jurul orei 19:00. Doi paznici au suferit intoxicație cu fum, însă au refuzat transportul la spital, iar o a treia persoană a fost evacuată.

Incendiul de la Halele Centrale a produs pagube importante

Pompierii au stabilit că efectul termic, coroborat cu faptul că unul dintre conductoarele electrice era defect sau neizolat corespunzător reprezintă cauza şi, implicit, împrejurările care au făcut să izbucnească  incendiul. Potrivit directorului Hale și Piețe, Răzvan Lungu, în momentul de față se așteaptă atât rezultatul anchetei- Urmează apoi să fie stabilită modalitatea prin care pot fi instalate sisteme de detecție și stingere a incendiilor. Lungu spune că montarea unor astfel de sisteme este destul de dificilă.. Clădirea Halelor Centrale este în patrimoniul UNESCO.

În momentul de față, directorul societății susține că activitatea a revenit la normal. Doar patru standuri au fost afectate.

Conform reprezentanților ISU, clădirea Hale și Piete din Ploiești nu are autorizație de securitate la incendiu.

Halele Centrale din Ploieşti reprezintă unul dintre simbolurile oraşului. Lucrările la clădirea monument istoric au început în anul 1930, acestea fiind proiectate de către arhitectul Toma T. Socolescu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNewshttps://www.facebook.com/republikanews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor