Prahova, pârjolită de incendii de vegetaţie. 146 de ha au ars într-un singur week-end

Prahova, pârjolită de incendii de vegetaţie. 146 de ha au ars într-un singur week-end!

În acest week-end, pompierii prahoveni au intervenit pentru localizarea și lichidarea a 21 de incendii de vegetație uscată. Suprafața afectată a fost de peste 146 de hectare.

Localitatile afectate de incendiile de vegetaţie au fost: Bucov, Vălenii de Munte, Calugareni, Brazi, Valea Călugărească, Floreşti, Măgurele, Podenii Noi, Fulga, Bărcăneşti, Boldesti Scăieni, Gura Vadului, Teişani, Urlaţi și Starchiojd-

Măsuri

În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente, reamintim  cetățenilor, ca în cazul efectuării lucrărilor de igienizare prin arderea resturilor vegetale, este obligatoriu să supravegheze arderea în  permanență și să se asigure că jarul este stins în momentul  finalizării lucrării.

Arderea vegetației uscate și a resturilor vegetale se execută cu  respectarea mai multor  prevederi generale, printer care amintim:

– condiții meteorologice fără vânt;

– colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantități astfel încât arderea să poată fi controlată;

– executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcții și să nu afecteze rețelele electrice, de comunicații, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here