logo
RNTV Live

Incendierea deșeurilor, metodă de făcut bani pentru șmecheri. Autorii, luați pe sus de mascați

1682397779big_WhatsApp Image 2023-04-25 at 07.19.36
Erika Stoica

Incendierea deșeurilor, metodă de făcut bani pentru șmecheri. Autorii, luați pe sus de mascați

În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pun în aplicare 34 de mandate de percheziție domiciliară, în localitatea Bălteni, la 22 de agenți economici și 13 persoane fizice bănuite de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și incendierea de deșeuri. 

Vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri. 

Cei în cauză sunt bănuiți că, din anul 2022 până în prezent, ar fi omis să evidențieze sau să declare veniturile obținute din activitățile de colectare a materialelor feroase și neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule, anunță Poliția Romană.

Bănuiții ar fi incendiat bunurile dezmembrate, în vederea valorificării, astfel poluând mediul înconjurător, potrivit sursei citate.

În cadrul acțiunii, sunt angrenați polițiști ai Direcției de Investigare a Criminalității Economice și inspectoratelor de poliție județene Argeș, Ilfov și Prahova. 

În sprijinul acestora, se află echipe formate din comisari de la Garda Națională de Mediu și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dâmbovița. 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor