logo
RNTV Live

Încălzirea globală are șase mari de a provoca depășirea limitei cheie de 1,5 grade Celsius pentru prima dată în 2027!

schimari-climatologice-incalzire-globala
Constantin Corina

Este posibil ca planeta noastră supraîncălzită să depășească o limită cheie de temperatură pentru prima dată în următorii câțiva ani, prevăd oamenii de știință. Cercetătorii spun că acum există o șansă de 66% să trecem de pragul de încălzire globală de 1,5C între acum și 2027.

—-» Atingerea pragului ar însemna că lumea este cu 1,5 C mai caldă decât era în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, înainte ca emisiile de combustibili fosili din industrializare să înceapă cu adevărat să crească.«—-

„Suntem într-adevăr acum la îndemâna unei depășiri temporare de 1,5 C pentru temperatura medie anuală și aceasta este prima dată în istoria omenirii că suntem atât de aproape”, a spus profesorul Adam Scaife, șeful prognozelor pe termen lung la Met Office.

„Cred că aceasta este poate cea mai clară, evidentă și simplă statistică pe care o avem în raport”, adaugă acesta.


„Acest raport nu înseamnă că vom depăși permanent nivelul de 1,5°C specificat în Acordul de la Paris, care se referă la încălzirea pe termen lung de mai mulți ani. Cu toate acestea, OMM trage un semnal de alarmă că vom depăși temporar nivelul de 1,5C cu o frecvență tot mai mare”, a declarat secretarul general al OMM, prof. Petteri Taalas.

Pentru mai multe informatii accesati sursa citată.

Sursa: bbc.com

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor