logo
RNTV Live

Încă o lovitură puternică pentru Kiev-de ce ar putea fi toată populația sa evacuată

62245263
Marin Ana

Încă o lovitură puternică pentru Kiev! Oficialii ucraineni se tem că sistemul de alimentare cu energie va cădea iar singura soluție ar fi evacuarea întregii populații.

Șeful Departamentului de Securitate Municipală al Kievului, Roman Tkachuk, a declarat că autoritățile au planificat evacuarea totală a celor 3 milioane de locuitori ai capitalei ucrainene în cazul unei pene totală de curent.

„Dacă Rusia continuă atacurile (asupra instalațiilor-cheie din rețeaua energetică a țării), s-ar putea să pierdem întregul sistem de alimentare cu energie. Dacă nu există electricitate, nu va fi apă și canalizare. Guvernul și administrația orașului iau acum toate măsurile posibile pentru a ne proteja sistemul de alimentare cu energie electrică”, a declarat el.

Tkachuk a menționat că deși în prezent situația este sub control, autoritățile vor fi înștiințate înainte cu 12 ore dacă rețeaua de electricitate va pica. În acest caz, autoritățile vor cere oamenilor să părăsească orașul.

Primarul Kievului, Vitaliy Klitschko le-a cerut locuitorilor din Kiev să pregătească proviziile necesare și să ia în considerare posibilitatea de a se muta temporar în afara orașului.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Întreaga populație a Kievului ar putea fi evacuată. Oficialii ucraineni se tem că sistemul de alimentare cu energie va cădea – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor