Încă o localitate din Prahova rămâne fără primar în cea mai dificilă perioadă întâlnită în ultimii ani! Vezi în care alte localităţi există aceeaşi problemă.

Încă o localitate din Prahova
angajare

Încă o localitate din Prahova, în criză

Încă o localitate din Prahova rămâne fără primar în cea mai dificilă perioadă din ultimii ani. Concret, în plină pandemie de coronavirus, de începere a noului an şcolar şi pregătirea alegerilor locale, încă o localitate rămăne fără primarul ales. Este vorba de data aceasta de comuna Iordăceanu. Recent şi primarii din Băicoi, Mizil, Bărcănești și Păulești au fost demişi la fel cum s-a întâmplat şi cu mai mulţi consilieri judeţeni.

Iată ce spune Prefectura Prahova despre demiterile pe bandă rulantă:

„Prefectul județului Prahova, domnul Cristian Ionescu, a emis ordinul de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale. Este urmare a înscrierii în alt partid față de cel pentru care a candidat și a fost votat la alegerile locale din 2016, pentru primarul unității administrativ teritoriale (UAT) Iordăcheanu. Dispoziția a fost emisă și comunicată pe data de 11 septembrie 2020.


Până acum, astfel de decizii au fost luate și pentru edilii UAT-urilor: Băicoi, Mizil, Bărcănești și Păulești, precum și pentru doi consilieri județeni și 19 consilieri locali: Mizil (5), Albești Paleologu (3), Măgurele (3), Scorțeni (2), Iordăcheanu (4) și Posești (2).


Ordinele au fost emise în baza prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului.

Conform legislației în vigoare, în situația în care mandatul primarului ales la alegerile locale din anul 2016 a încetat înainte de termen, atribuțiile acestuia sunt preluate de către viceprimarul ales„, se precizează în comunicatul de presă al Prefecturii Prahova”.

Verificarea  apartenenței politice

„Verificarea  apartenenței politice a unei persoane care candidează la alegerile locale din anul 2020, pentru funcția de primar, consilier local sau consilier județean se realizează de către birourile electorale de circumscripție care adoptă hotărâri de acceptare a candidaturii pentru persoanele participante, având la bază declarația persoanei de acceptare a candidaturii în cadrul căreia declară pe propria răspundere. sub sancțiunea legii penale, apartenența sa politică, precum și lista cu propuneri de candidați a partidelor politice sub semnătura conducerii acestora care confirmă calitatea de membru al partidului politic respectiv pentru persoanele care sunt cuprinse în listă.

          Față de prevederile legale în vigoare,  apartenența politică a unei persoane care candidează la alegerile locale din anul 2020 e certificată de :

–        Persoana în cauză care a completat și semnat declarația de acceptare a candidaturii

–        Partidul care certifică calitate de membru al persoanelor din lista cu propunerile de candidați

–        Hotărârea de acceptare a candidaturii a Biroului electoral de circumscripție, care garantează îndeplinirea condițiilor legale de către o persoană care și-a depus o candidatură pentru o funcție de ales local în cadrul alegerilor locale din anul 2020″, se mai precizează în comunicatul de presă

Vezi şi https://republikanews.ro/bataie-monstru-azi-noapte-in-ploiesti-jandarmii-au-intervenit/

Vezi şi https://republikanews.ro/tabara-internationala-de-sculptura-monumentala-ploiesti-2020-vezi-cand-se-deschide/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi republikanews.ro

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here